حمیدرضا زائری

به‌قلم: سارا عاشوری نسل‌به‌نسل با هنر اصفهان را می‌توان مهد هنرهای اسلامی ایران دانست. از معماری و کاشی‌کاری گرفته تا خاتم‌کاری و قلم‌زنی، همه از سال‌های دور در این شهر کنار یکدیگر به حیات خود ادامه داده‌اند و اصفهان بستر پرورش هنرمندان بزرگی را فراهم کرده است. حمیدرضا زائری متولد اردیبهشت‌ماه سال 1368 در اصفهان...

به‌قلم: سارا عاشوری

نسل‌به‌نسل با هنر

اصفهان را می‌توان مهد هنرهای اسلامی ایران دانست. از معماری و کاشی‌کاری گرفته تا خاتم‌کاری و قلم‌زنی، همه از سال‌های دور در این شهر کنار یکدیگر به حیات خود ادامه داده‌اند و اصفهان بستر پرورش هنرمندان بزرگی را فراهم کرده است. حمیدرضا زائری متولد اردیبهشت‌ماه سال 1368 در اصفهان است و در خانواده‌ای فرهنگی و هنری پرورش یافته است. پدربزرگش رئیس اتحادیه‌ی صنایع‌دستی اصفهان بود و پدرش نیز در زمینه‌ی مس و قلم‌زنی فعالیت داشت. از کودکی در فضای مسگری قرار داشت و با مسگران و آثار آن‌ها در ارتباط بوده است و از 14سالگی با هدف کمک به پدر و پدربزرگش و علاقه‌ای که داشت، فعالیت هنری خود را آغاز کرد.

 

در 24سالگی کارگاهی در اصفهان راه‌اندازی کرد که محل تولید ظروف مسی با قلم‌زنی‌های نفیس، تابلوهای نفیس مسی و نقره است و در طی سال‌های فعالیتش، با اساتید بزرگ قلم‌زنی اصفهان و ایران همکاری داشته است.

 

حمیدرضا فارغ‌التحصیل کارشناسی‌ارشد مهندسی متالوژی از دانشگاه آزاد نجف‌آباد است؛ اما هرگز در زمینه‌ی رشته‌ی تحصیلی خود فعالیت نکرده و از همان ابتدا انتخاب کرد تا حرفه و هنرِ آباواجدادی خود را ادامه دهد. در 24سالگی کارگاهی در اصفهان راه‌اندازی کرد که محل تولید ظروف مسی با قلم‌زنی‌های نفیس، تابلوهای نفیس مسی و نقره است و در طی سال‌های فعالیتش، با اساتید بزرگ قلم‌زنی اصفهان و ایران همکاری داشته است.

 

«برند ژ»؛ تلفیق هنر سنتی و م‎‎درن

قلم‌زنی هنری دیرینه است که قدمت آن در ایران به دوره‌ی پیش از تاریخ می‌رسد. امروز سه سبک اصلی آن در ایران عبارت‌اند از سبک اصفهان، شیراز و تبریز که هرکدام ریزه‌کاری و تکنیک‌های مخصوص به خود را دارند. در سال‌های فعالیت کارگاه حمیدرضا، قلم‌زنی‌های سنتی بر روی ظروفی که سبک و ساختاری سنتی داشته‌، موردتوجه بوده‌ است تا اینکه سه سال قبل، ایده‌ی راه‌اندازی سبک جدیدی از ظروف مسی به ذهنش می‌رسد؛ ایده‌ای که بر اساس آن، مصنوعات مسی طوری طراحی و ساخته می‌شوند که در دکوراسیون امروزی و مدرن نیز استفاده شوند. دوسال‌ونیم پیش او کارگاهی مجزا از کارگاه قلم‌زنی سنتی خود راه می‌اندازد و «برند ژ» متولد می‌شود. هدف این برند عرضه‌ی مجموعه‌ی کاملی از ظروف دست‌ساز آشپزخانه‌ی مسی است که با طرح‌های مینیمال و استفاده از تکنولوژی‌های جدید ساخته شده‌ است. تفاوت اصلی این ظروف با ظروف مسی سنتی، کار با رنگ، طراحی متفاوت و حذف سفیدگری و جایگزینی آن با پوشش نانو است؛ پوششی که به‌واسطه‌ی آن، ظروف رنگ رُزگُلد خود را حفظ کرده و شمایلی متفاوت از گذشته پیدا می‌کنند.

 

وسال‌ونیم پیش او کارگاهی مجزا از کارگاه قلم‌زنی سنتی خود راه می‌اندازد و «برند ژ» متولد می‌شود. هدف این برند عرضه‌ی مجموعه‌ی کاملی از ظروف دست‌ساز آشپزخانه‌ی مسی است که با طرح‌های مینیمال و استفاده از تکنولوژی‌های جدید ساخته شده‌ است.

 

برند ژ با مجموعه‌های متفاوت و گالری‌های متعددی همکاری داشته‌ است. آغاز فعالیت آن‌ها همزمان با ایجاد محدودیت‌ها و تعطیلی بازارها بود؛ اما حمیدرضا در آینده می‌خواهد آثار خود را به کشورهای دیگر نیز صادر کرده و در بازارهای جهانی فعالیت کند.

نظرات کاربران
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “حمیدرضا زائری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *