شبنم مکبر
شبنم مکبر، نقاش اهل تبریز، در تاریخ 1 فروردین 1350 به دنیا آمد. او در خانوادهای هنردوست که نقاشی و خطاطی در آن موروثی به حساب میآمد، رشد کرد....
بهقلم: مریم شیخزاده
زندگی و رشد در دنیایی هنری
شبنم مکبر، نقاش اهل تبریز، در تاریخ 1 فروردین 1350 به دنیا آمد. او در خانوادهای هنردوست که نقاشی و خطاطی در آن موروثی به حساب میآمد، رشد کرد. جلیل مکبر، عموی او، از نقاشان و مجموعهداران مطرح در تبریز است. آشنایی او با هنر در سنین کم باعث علاقهمندی و گرایشش به رنگ و نقاشی شد و از همان ایام نوجوانی در نقاشی و طراحی بهصورت آماتور کار خود را آغاز کرد. پس از اتمام دبیرستان در رشتهی تجربی در دانشگاه سوره به تحصیل در رشتهی نقاشی پرداخت و مطالعاتی هم در رشتهی دکوراسیون خانگی داشت.
تلاقی رنگ و انرژی
شبنم مکبر نقاشی را ابزاری برای جستوجوی زیبایی میداند و به زیبایی و انرژی در آثارش اهمیت میدهد. او با هیجانی که کار با رنگ، خط یا لکههای آزاد به او میدهد، به خلق آثار خلاقانه و پرانرژی خود میپردازد. او به ارتباطی که مخاطبان با آثارش برقرار میکنند هم بسیار توجه میکند و برایش اهمیت دارد. مکبر در آثارش که اغلب از طبیعت الوان الهام میگیرد، ارتباط عمیقی با رنگهایی که به کار میبرد دارد و رنگ بهعنوان مشخصهی اصلی نقاشیهایش هویداست و بدل به امضای کارهایش هم شده است. به این دلیل که زندگی در خلأ ممکن نیست، اتفاقهای پیرامونی در جامعه و مسائل اجتماعی هم در مسیر هنری او تأثیر خود را در این سالها گذاشتهاند. او در آثارش در دنیای شخصی خود زیست میکند و آثارش را بازتابی از خود میداند.
مکبر چندین سال پیش به تدریس آبرنگ هم پرداخت و در دانشگاه سوره کلاسهای آبرنگ خود را برگزار کرد. او در استودیوی شخصیاش فعالیت میکند و آثارش را در نمایشگاههای انفرادی و گروهی بسیاری در داخل و خارج از کشور به نمایش گذاشته و از طریق نمایشگاهها و فروشگاههای متعدد به فروش رسانده است.
فعالیت در عرصههای متفاوت هنری
شبنم مکبر جدای از نقاشی در حوزهی دکوراسیون داخلی هم فعالیت داشته و دورهای بهعنوان دکوراتیو در شرکت تالگو بوده است. او همچنین در سه دورهی مداوم در اکسپو تبریز، نمایشگاه فروش آثار هنرمندان، شرکت داشته و هماکنون هم بهعنوان کارگزار تبریز در تهران مشغولیت دارد و آثار هنرمندان را برای فروش جمعآوری میکند.
در شرایط همهگیری ویروس کرونا، مکبر در دوران قرنطینه زمان بیشتری برای نقاشی و فعالیتهایش پیدا کرد. او عدم امکانات کافی برای معرفی هنر سالم و کمبود منتقدان آگاه در عرصههای هنری را بهعنوان بزرگترین چالشهای دنیای هنر در کشور میداند و امید دارد در آینده شاهد وضعیت بهتری در حوزههای هنری باشیم.