فائزه هاشمی

بدون دسته بندی

فائزه هاشمی که در میانۀ نخستین سالگرد انقلاب اسلامی به دنیا آمد، در کودکی علاقه‌مند به داستان و ادبیات بود و نویسندگی را آیندۀ خود می‌دانست. اصلی‌ترین فعّالیت هنری‌اش در...

هنر، شفابخش‌ترین درمان ناشناخته‌ترین بیماری‌های روحی بشر است؛ و البته که خود دردی است جانکاه!

علاقه به نقاشی

فائزه هاشمی که در میانۀ نخستین سالگرد انقلاب اسلامی به دنیا آمد، در کودکی علاقه‌مند به داستان و ادبیات بود و نویسندگی را آیندۀ خود می‌دانست. اصلی‌ترین فعّالیت هنری‌اش در دوران نوجوانی نقاشی بود و در نهایت در18 سالگی، به سبب علاقه‌اش به هنر، به دانشکدۀ هنر و معماری کاشان رفت و در آنجا به  تحصیل در رشتۀ صنایع دستی پرداخت.

آشنایی با سفال

در دانشگاه کار با سفال را آموخت و حس الفتی عجیب، او را به دامن پررمز و راز سفالگری انداخت. از همان ابتدا بیش از هرچیز دیگر از طبیعت الهام می‌گرفت. اثار هنرمندان قدیم را مشاهده می‌کرد اما به آثار سایر همکاران با توجّه زیاده نظر نمی‌انداخت زیرا باور داشت که به صورت ناخودآگاه به تقلید منتج می‌شود.

به گفتۀ او، تعداد افرادی از پیشنیان این هنر در ایران که از عنصر خلّاقه در خلق آثار خود بهره برده‌اند بسیار محدود بوده است و همین امرباعث شده است تا تنوع محصولات سفالین در بازۀ طولانی در این دیار پایین باشد.

هنر متعهد

او که به لزوم توجه به جنبه‌های هنری در خلق آثار در کنار توجه به کاربردی بودن آنها قائل است، باور دارد این وظیفۀ هر هنرمند متعهّدی است تا برای ارتقای سطح سلیقۀ مردم درحوزۀ هنری که در آن اثربخش است، بکوشد.

فائزه هاشمی خود در این مسیر، متعهدانه،گام‌های بسیاری برداشته است؛ آموزش سفالگری به دانش‌آموزان در مدارس، آموزش این هنر به کودکان معتاد و یا عضو خانواده‌های معتاد در مراکز بهزیستی و دیگر مواردی از این دست، نمونه‌هایی از این تلاش صادقانه او در راستای همین باور است.

همیشه در حال آموختن

او که معتقد است توانسته در طول 15 سال تدریس سفال و سرامیک به دیگران مطالب ارزشمندی نیز از آنان فرابگیرد، باور دارد این هنرمند است که وظیفه دارد دریچۀ درک خود را باز نگاه دارد که اگر چنین شد، می‎تواند از نظرات هر فردی مطلبی بیاموزد.

او همچنین برای اشتراک اندیشه‌ها از طریق حضور در نمایشگاه‌های گروهی، ارزش زیادی قائل است و خود نیز در این راستا، با شرکت در چندین دوره از دوسالانۀ سفال و سرامیک معاصر، اجرای چیدمان نیلوفرهای آبی در خانۀ هنرمندان، شرکت در نمایشگاه‌های گروهی “1001 بشقاب” آزاده شولی و “روایت و راوی” گالری فرمانفرمایان در این راستا به کسب تجربه پرداخته‌ است.

همچون آغاز

او که همچنان و در آغاز سومین دهه از زندگی هنری خود ساخت تمامی آثارش را با شور و انگیزه انجام می‌دهد، هنوز به خوبی نخستین اثر خود که ” مجموعه چشم ” نام داشت و در بینال هشتم در سمنان ، از سوی انجمن سفالگران به نمایش درآمد را به خاطر دارد و برگزاری جشنواره‌‌ها را در جهت افزایش انگیزه در هنرمندان جوان و تازه نفس امروزی ضروری می‌پندارد.

فائزه هاشمی اینک به عنوان استاد سفال و سرامیک، ضمن تربیت شاگردانی ممتاز در این حوزه، توانسته است با خلق مداوم آثاری تجربی، نام خود را به عنوان هنرمندی مدرن در این حوزه ماندگار نماید. عنوانی که نتیجۀ بیش از بیست سال زندگی هنری اوست.

علیرضا نوروزی

 

نظرات کاربران
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “فائزه هاشمی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *