محمدرضا یداللهی فارسانی

بدون دسته بندی

محمدرضا یداللهی متولد سال 1362 در استان چهارمحال‌وبختیاری، شهر فارسان است. او کارشناسی حسابداری دارد، در خانواده‌ای اهل هنر و فرهنگ بزرگ شده و از کودکی به نقاشی علاقه‌مند بوده است....

به‌قلم: سارا عاشوری

 

تزیینات سرنوشت‌ساز

برخی از هنرمندان در حوزه‌های بسیار ویژه‌ای فعالیت می‌کنند. نقاشی ایرانی گرایش‌های متعددی دارد که هرکدام ویژگی‌های مختص به خود را دارند. تذهیب، تشعیر، گل و مرغ و نگارگری از جمله گرایش‌های این هنر فاخر است که محمدرضا یداللهی فارسانی در به‌تصویردرآوردن آن‌ها تخصص دارد.

 

همان زمان بود که دفترچه‌ی خاطراتی داشت و ترغیب شد تا آن را تزیین کند و رفته‌رفته به هنر تذهیب و کتاب‌آرایی علاقه پیدا کرد.

 

محمدرضا یداللهی متولد سال 1362 در استان چهارمحال‌وبختیاری، شهر فارسان است. او کارشناسی حسابداری دارد، در خانواده‌ای اهل هنر و فرهنگ بزرگ شده و از کودکی به نقاشی علاقه‌مند بوده است. دو برادرش در زمینه‌ی موسیقی و خوش‌نویسی فعالیت می‌کردند و خواهرش نیز گرافیک کار می‌کند. از همان کودکی نقوش متفاوت فرش‌ها و کاشی‌کاری‌های مسجدها توجه او را به‌شدت جلب می‌کرد. علاقه و استعداد خط و نقاشی محمدرضا توسط خودش و خانواده تا سال‌ها نادیده گرفته می‌شد؛ اما سرانجام در سال‌های نوجوانی به‌پیروی از برادرانش، وارد عرصه‌ی خوش‌نویسی شد و در همین زمینه به فعالیت پرداخت. همان زمان بود که دفترچه‌ی خاطراتی داشت و ترغیب شد تا آن را تزیین کند و رفته‌رفته به هنر تذهیب و کتاب‌آرایی علاقه پیدا کرد.

 

تدریس زیبایی

تذهیب در لغت به‌معنای طلاکاری است؛ اما به‌دلیل اینکه نقوش ظریف و تزیینی که در حاشیه‌ها‌ی قرآن رسم می‌شد به رنگ طلایی بوده، تذهیب نام گرفتند. تشعیر نیز به سبکی از نقاشی ایرانی گفته می‌شود که در آن با رنگ طلایی در زمینه‌ی مشکی یا قهوه‌ای و با پردازهای بسیار ضعیف اجرا می‌شود.

 

در حال حاضر این هنرمند هنرجویان متعددی از تمام ایران دارد که در فضای مجازی به‌صورت تخصصی در حال یادگیری هستند.

 

این هنرمند حدود 18 سال است که به‌صورت تخصصی در این هنرها به خلق آثار و تدریس پرداخته و مدرس رشته‌ی تذهیب در اداره‌ی فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی و دانشگاه شهرکرد است. دو سه سالی هم می‌شود که در شهرکرد کارگاهی برپا کرده است که در آن علاوه بر فعالیت شخصی، چندین هنرجو نیز آموزش می‌بینند و در مراحل مختلف خلق آثار و سفارش‌ها همکاری می‌کنند. البته در کنار کارگاه، آموزشگاهی برای نگارگری و تذهیب وجود داشته که به‌دلیل محدودیت‌ها و شرایط خاص یک سال اخیر، تعطیل شد. البته او بیشتر تمرکز خود را اکنون بر صفحات مجازی خود و سفارش‌گرفتن از طریق آن‌ها گذاشته است. همچنین در این دوره، در روش‌های آموزشی و استفاده از ابزار و تکنیک‌ها تغییر ایجاد کرده است. در حال حاضر این هنرمند هنرجویان متعددی از تمام ایران دارد که در فضای مجازی به‌صورت تخصصی در حال یادگیری هستند.

 

همنشینی مقدس

محمدرضا یداللهی معتقد است «این گرایش‌های نقاشی ایرانی، اهمیت ویژه‌ای دارند که در طول تاریخ توسط انسان‌هایی نیک‌سرشت طراحی شده و به همین دلیل است که هنگام خلق اثر، حس خوبی در هنرمند ایجاد می‌شود. همین‌طور قرارگیری آن‌ها در کنار معجزه‌ی الهی آیات قرآن گواه مقدس‌بودن این هنر است».

این هنرمند در سال‌های فعالیت خود خلاقیت‌های بسیاری به خرج داده و با تغییر رنگ، نقش، قالب و قوس‌های حلزونی، آثار زیبایی را خلق کرده است. آثار محمدرضا در جشنواره‌ها و فستیوال‌ها و نمایشگاه‌های متعددی به نمایش درآمده است. یداللهی در جشنواره‌ی فجر و فستیوال دوسالانه‌ی تذهیب‌های قرآنی تقدیر ویژه‌ شده و در جشنواره‌ی هنرهای تجسمی بسیج نیز مقام دوم را به دست آورده است.

نظرات کاربران
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “محمدرضا یداللهی فارسانی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *