محمد ستایش

...

  به‌قلم: صفا روشندل

 

شیراز و خاتم‌کاری بی‌مثالش

خاتم‌کاری هنر مزین‌کردن یا مستترکردن سطح چوب یا مس با مثلث‌های کوچک به‌صورت موزاییکی است. هرچقدر مثلث‌ها کوچک‌تر باشند و دقیق‌تر در کنار هم قرار گرفته باشند، آن خاتم‌کاری ارزش بیشتری دارد. شیراز قطب خاتم‌کاری ایران است. خاتم‌کار، مملو از ذوق و سرزندگی است؛ علم نقوش هندسی را از بر است و با استفاده از چوب و استخوان و فلز، تلفیقی می‌آفریند که دیده‌‌ی مخاطب را پر از لذت می‌کند و لبخندی دل‌نشین، چهره‌‌ی آن‌ها را زینت می‌بخشد. محمدهادی ستایش دارای نشان بین‌المللی یونسکو در هنر خاتم است. پیشه‌ی خانوادگی‌ او هنر خاتم است و تاکنون خاتم شیراز و ستایش و نیاکانش، از هم جدانشدنی بوده‌اند.

 

محمدهادی ستایش دارای نشان بین‌المللی یونسکو در هنر خاتم است. پیشه‌ی خانوادگی‌ او هنر خاتم است و تاکنون خاتم شیراز و ستایش و نیاکانش، از هم جدانشدنی بوده‌اند.

 

آغاز مسیر خاتم‌کاری

محمدهادی ستایش متولد خرداد 1354 در شیراز است. رشته‌ی خانوادگی‌اش خاتم‌کاری بود و از کودکی نزد پدرش به فراگیری این شاخه از هنر می‌پرداخت. در دبیرستان به رشته‌ی تجربی رفت. آن زمان در آموزش‌و‌پرورش طرحی با عنوان «کاد» برگزار می‌شد؛ به این صورت بود که دانش‌آموزان در طول هفته یک روز را به فراگیری مهارتی اختصاص می‌دادند. ستایش خاتم‌کاری را برگزید و چند مرتبه در جشنواره‌های مختلف شرکت کرد. او پس از اخذ دیپلم تجربی به گرفتن دیپلم هنر مبادرت کرد و در نهایت فارغ‌التحصیل هنرهای تجسمی در گرایش گرافیک شد.

 

او حامی ویژه‌ی گردشگری، فرهنگ و هنر در حوزه‌ی بین‌الملل است و بیش از سی رویداد گردشگری، ادبی، هنری در بافت تاریخی در دو سال اخیر برگزار کرده است.

فعالیت بدون خستگی و جمع‌آوری کوهی از تجربه

محمدهادی ستایش هنرمندی است که نشان بین‌المللی یونسکو در هنر خاتم را دریافت کرد. او عضو بنیاد ملی نخبگان است و چهارده سال سابقه‌ی تدریس در دانشگاه شیراز را دارد. از سال 1387 تا 1391 نیز رئیس هیئت‌مدیره‌ی انجمن هنرهای تجسمی و سنتی فارس بوده و از سال 1391 تاکنون مدیرعامل آن انجمن است. وی از سال 1390 تا 1394 مدیر نگارخانه‌ی وصال شد و سپس فعالیت خود را به‌عنوان مدیر و مؤسس موزه‌ی گالری آب شروع کرد. او همچنین مدیریت گروه ایرانی در فستیوال تنوع فرهنگ در کشور قطر را داشته است. ستایش عهده‌دار مدیریت و برگزاری بیش از 500 نمایشگاه و رویداد فرهنگی-هنری نیز بوده است. مدیریت و برگزاری بیش از 200 نشست ادبی و فرهنگی هم در کارنامه‌ی وی دیده می‌شود؛ به‌همراه چندین جشنواره‌ی فرهنگی، هنری، باستانی و ملی. لازم به ذکر است علاوه بر هنر خاتم شیراز که با نام ستایش و خاندان او گره خورده، گردشگری ایران نیز مرهون خدمات محمدهادی ستایش است و از او تأثیر زیادی پذیرفته. وی سال 1396 اقامتگاه بوم‌گردی ستایش را تأسیس می‌کند و مدیریت آنجا را تاکنون عهده‌دار می‌شود. وی در نمایشگاه‌های صنایع‌دستی و گردشگری پرتغال، مجارستان، کویت، قطر، هند، مالزی و عمان شرکت کرده است. علاوه بر این سابقه‌ی پربار، محمد ستایش هفت دوره‌ی نمایشگاه‌های گردشگری و صنایع‌دستی کشور هند را نیز برگزار کرده و مدیریت گروه ایرانی در نمایشگاه‌های گردشگری و صنایع‌دستی کشور عمان را بر عهده داشته است. او حامی ویژه‌ی گردشگری، فرهنگ و هنر در حوزه‌ی بین‌الملل است و بیش از سی رویداد گردشگری، ادبی، هنری در بافت تاریخی در دو سال اخیر برگزار کرده است.

 

 

نظرات کاربران
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “محمد ستایش”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *