میشا شاهبازیان

بدون دسته بندی

میخائیل شهبازیان هنرمندی است که از خانواده‌ای مهاجر و ارمنی‌تبار در سال 1283 در اردبیل به دنیا آمد. از کودکی علاقه‌ی بسیاری به هنر نقاشی و موسیقی پیدا کرد و پدر و مادرش که افرادی هنردوست بودند زمانی که متوجه علاقه‌ و استعداد او شدند، برای فراهم‌کردن امکانات بیشتر به تهران مهاجرت کردند...

به‌قلم: سارا عاشوری

 

مکتب آبرنگ اصفهان یا نقاشان جلفای نو سبکی از نقاشی با آبرنگ است که توسط ایرانیان ارمنی‌تبار محله‌ی جلفای اصفهان پایه‌گذاری شد. هدف و تأکید این سبک منظره و فضای باز، ثبت ویژگی‌های بومی و حفظ هویت بناهای تاریخی است که محدود به جغرافیای اصفهان نماند و در شهرهای دیگر نیز هنرمندانی پیدا کرد.

 

هم‌نشینی موسیقی و نقاشی

میخائیل شهبازیان هنرمندی است که از خانواده‌ای مهاجر و ارمنی‌تبار در سال 1283 در اردبیل به دنیا آمد. از کودکی علاقه‌ی بسیاری به هنر نقاشی و موسیقی پیدا کرد و پدر و مادرش که افرادی هنردوست بودند زمانی که متوجه علاقه‌ و استعداد او شدند، برای فراهم‌کردن امکانات بیشتر به تهران مهاجرت کردند. آن‌ها میخائیل را میشا صدا می‌کردند و همین موضوع سبب شد تا دیگران نیز او را به‌نام میشا بشناسند. میشا به مدرسه‌ی کمال‌الملک رفت و پس از به‌پایان‌رساندن تحصیلات متوسطه، برای ادامه‌ی تحصیل به تفلیس که یکی از مراکز هنری آن دوران بود رفت و سه سال نزد پل مارکی، نقاش روس، آموزش دید. میشا در موسیقی نیز مهارت داشت و تابلوهای نقاشی خود را نمی‌فروخت و مخارج زندگی‌اش را از راه نوازندگی به دست می‌آورد.

 

میشا به مدرسه‌ی کمال‌الملک رفت و پس از به‌پایان‌رساندن تحصیلات متوسطه، برای ادامه‌ی تحصیل به تفلیس که یکی از مراکز هنری آن دوران بود رفت و سه سال نزد پل مارکی، نقاش روس، آموزش دید.

 

مهار آبرنگ و خلق جزئیات

کار با آبرنگ بر کاغذ و مهار آن کار سختی است. این هنرمند اما مهارت و شناخت درستی از رنگ‌های سیال و مهارناپذیر داشت و می‌توانست با طراحی درست چند لکه رنگ، فرم‌های تصویری زیبایی بیافریند. رنگ‌ها و فضاسازی آثار میشا احساسات معنوی بسیاری در خود دارد. نقاشی‌های او روایت ساده‌ای از منظره‌ها، خانه‌ها و بناها، چهره‌ها و زندگی انسان‌هاست که به‌شکل مستندی از آن روزهای دور ثبت شده است.

میشا نخستین نمایشگاهش را در سال 1327 در انجمن روابط فرهنگی ایران و شوروی برگزار کرد. پس از آن سال 1350 نمایشگاهی در کلوب ارمنیان و نمایشگاهی دیگر همراه با وارطانیان در گالری آفتاب برگزار کرد. او در آثارش ظرافت نقاشی مینیاتوری را در کنار دورنمایی از زندگی شهری ایرانیان به تصویر درمی‌آورد و تأثیر بسزایی در رواج نقاشی اروپایی در ایران داشت. این هنرمند در شهریورماه سال 1355 درگذشت و نوزده سال بعد در سال 1369 نمایشگاهی از آثار او در هتل همای تهران به نمایش گذاشته شد.

 

رنگ‌ها و فضاسازی آثار میشا احساسات معنوی بسیاری در خود دارد. نقاشی‌های او روایت ساده‌ای از منظره‌ها، خانه‌ها و بناها، چهره‌ها و زندگی انسان‌هاست که به‌شکل مستندی از آن روزهای دور ثبت شده است.

نظرات کاربران
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “میشا شاهبازیان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *