هادی روشن ضمیر

بدون دسته بندی

...

به‌قلم: صبا عبداللهی

 

از فراگیری آموزش خوش‌نویسی در بجنورد تا کسب درجه‌ی ممتاز در کرج

هادی روشن‌ضمیر خوش‌نویس، هنرمند نقاشی‌خط و مجسمه‌ساز در سال ۱۳۵۱ در شهر بجنورد متولد شد. آموزش خط را در بجنورد زیرنظر آقایان احمد خرمی و براتعلی مدحت شروع کرد و پس از مهاجرت به کرج و پیوستن به انجمن خوش‌نویسان کرج، در سال ۱۳۷۸ موفق به کسب درجه‌ی ممتاز خوش‌نویسی شد.

 

از آنجا که خوش‌نویسی را به‌تنهایی برای عرضه‌ی تفکراتش کافی نمی‌یافت، و در پی قالبی فراتر از دو بعد مرسوم در خوش‌نویسی بود، به کلاس‌های آموزش مجسمه‌سازی پرویز تناولی رفت و در دو دوره‌ی شش‌ماهه تحت آموزش او مجسمه‌سازی را فرا گرفت.

 

آشنایی با پرویز تناولی و آغاز آموزش مجسمه‌سازی

روشن‌ضمیر از سال 13۷۸ تا 13۸۵ نزد استاد علی شیرازی و پس از آن در یک دوره‌ی یک‌ساله زیرنظر استاد غلامحسین امیرخانی به ادامه‌ی فراگیری خوش‌نویسی پرداخت. پس از پایان آموزش‌های خوش‌نویسی، او به‌خوبی در خط نستعلیق و تا حدی نیز در خط ثلث مهارت پیدا کرده بود. با این وصف، از آنجا که خوش‌نویسی را به‌تنهایی برای عرضه‌ی تفکراتش کافی نمی‌یافت، و در پی قالبی فراتر از دو بعد مرسوم در خوش‌نویسی بود، به کلاس‌های آموزش مجسمه‌سازی پرویز تناولی رفت و در دو دوره‌ی شش‌ماهه تحت آموزش او مجسمه‌سازی را فرا گرفت.

او در همین کلاس‌ها کار با متریال برنز را آموخت و این ماده را برای ارائه‌ی آثارش، که مجسمه‌های ساخته‌شده با اشکال گوناگون واژه‌ی «عشق» بودند، مناسب یافت. پرویز تناولی نیز خط و خوش‌نویسی را به مجسمه‌سازی آورده بود؛ اما مجسمه‌های او حاصل تجسم نگاه مفهوم‌گرایانه‌ی او به واژه‌ی «هیچ» بود. در حالی که نگاه هادی روشن‌ضمیر به کلمه‌ی «عشق»، شکل‌محور و فرم‌گرایانه است.

 

او در همین کلاس‌ها کار با متریال برنز را آموخت و این ماده را برای ارائه‌ی آثارش، که مجسمه‌های ساخته‌شده با اشکال گوناگون واژه‌ی «عشق» بودند، مناسب یافت.

 

نقطه‌ی اتصال خوش‌نویسی و مجسمه‌سازی برای هادی روشن‌ضمیر

نگاه روشن‌ضم یر به مجسمه‌سازی، نگاه یک هنرمند خوش‌نویس است. او مجسمه‌سازی را وجهه‌ی مستقلی از هویت هنری خودش به‌عنوان یک هنرمند خوش‌نویس نمی‌داند. به‌گفته‌ی خودش، به‌دلیل آنکه مایل بوده خط را در قالب دیگری نمایش دهد، به مجسمه‌سازی روی آورده و با اشکال مختلف مجسمه‌های برنزی نقاشی‌خط کلمه‌ی «عشق»، احساسات و تصورات خود نسبت به عشق را به‌شیوه‌ای نو ترسیم کرده است.

 

افتخارات هادی روشن‌ضمیر

هادی روشن‌ضمیر تاکنون بیش از ۳۵۰ اثر خلق کرده است. کوچک‌ترین تابلوی کتابت او در ابعاد ۲ در ۳ سانتی‌متر و بزرگ‌ترین اثر او در ابعاد ۳۴۵ در ۱۹۵ سانتی‌متر، تابلوی نقاشی‌خطی است که در مجموعه‌ی ساربان محفوظ و موجود است. روشن‌ضمیر تاکنون در بیش از ۱۸ نمایشگاه انفرادی و ۱۳۰ نمایشگاه گروهی شرکت داشته و به ارائه‌ی آثار خود که دربرگیرنده‌ی خوش‌نویسی، نقاشی‌خط و حجم هستند، پرداخته است.

ارائه‌ی آثار این هنرمند محدود به ایران نبوده و در سال‌های مختلف، در کشورهای خارجی نیز موفق به برگزاری نمایشگاه‌هایی از آثارش شده است. از جمله‌ی این نمایشگاه‌ها می‌توان به برگزاری نمایشگاه‌هایی در کشورهای روسیه (شهرهای موسکو، کازان و اوفا)، مالزی (شهر کوالالامپور)، امارات (شهر دبی)، اندونزی (شهر جاکارتا) و برپایی نمایشگاهی از آثارش در دوحه‌ قطر اشاره کرد.

 

نظرات کاربران
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “هادی روشن ضمیر”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *