وحید بابایی
وحید بابایی متولد سال ۱۳۶۵ در شهر یزد از کودکی با صدای کوبیده شدن چکشِ مسگران بر فلز مس غریبه نبود...
صبحها را پیاپی به شب و شبها را پیوسته به صبح میرسانیم، اما درمیان این همه زیستن، زندگی کردن را گم میکنیم. در این بین، صدای چکشها بر تن بیجان مس، انگار فریاد مسگر است بر سر فلزی مرده که بیدارش کند.
وحید بابایی متولد سال ۱۳۶۵ در شهر یزد از کودکی با صدای کوبیده شدن چکشِ مسگران بر فلز مس غریبه نبود.
مسگری پیشه نیاکان وحید، همواره مورد اقبال عموم بود. اما پس از گذشت سالیان طولانی، مسگری سنتی -این هنر اصیل- به آرامی به فراموشی سپرده شد و به انزوا رفت.
پیدا کردن زندگی
وحید بابایی به یاد تصاویر زیبا و بی بدیلی که از ظرافت ظروف مسی کار شده توسط پدربزرگش به یاد میآورد، هرگز نتوانست بپذیرد که این هنر درگوشۀ انزوا به فراموشی سپرده شود.
با گذشت زمان و بالا رفتن اطلاعات درباره فواید ظروف مسی، بار دیگر این هنر سنتی با اقبال عمومی روبه رو شد.
اما از نظر وحید مهمترین نکتهای که مردم را دوباره به سمت این صنعت کشید، این بود که همۀ انسانها در زندگی به دنبال گمگشتههای خود، گذشته را جستجو میکنند و هیچ چیز برای پیدا کردن معنای زندگی، جایگزین این نوستالژی عمیق، این حسِ جاری در خاطرات نیست.
حفظ نام پدری
حدود سال ۹۰ بود که وحید تصمیم گرفت پیشۀ پدری را ادامه دهد، اما چون از مسگریِ نیاکان وحید بابایی، همواره با نیکی یاد میشد، حفظ این اصالت برای او بارِ سنگینی بود که انگیزۀ تلاشهای بسیار او برای ادامه راه شد.
درست در زمانی که صنعت مس همانند تمامی صنعتهای دیگر به سرعت درحال ماشینی شدن بود، وحید اصرار داشتمحصولاتش دست ساز باشد.
او میخواست صدای کوبیده شدن چکشها روی مس، همواره در کوچه پس کوچههای یزد طنین بیاندازد. هیچ چیز جایگزین روحی نیست که مس کار، زمانی که چکش خود را بالا میآورد تا فلز را شکل دهد، در مس جاری میشود.
مِسینو، نگاهی نو
وحید با راهاندازی برند مِسینو و گردآوری مسگران کار بلد در کنار یکدیگر با دیدگاهی امروزی شروع به کار کرد. او تصمیم گرفته بود نگاه موجود به مس که همواره آن را با دیگ و دیگچههای قدیمی به یاد میآوردند، تغییر دهد.
او و همکارانش با ایده گرفتن از ظروف قدیمی و حتی عناصری در بناهای سنتی، به ساختن ظروف متنوعی با مس پرداختند. از جمله دیگر کارهای مورد توجه او، تولید احجام دکوراتیو با مس است که پس از سالها مس را به شیوه ای جدید به خانههای ایرانی بازگرداند. مسهایی دست ساز که همانطور که او میخواست، نام نیک خاندان بابایی را سربلند نگه داشتند.
ماجده شاهولایتی