فرش رشتی زاده
از قدیمالایام تا کنون فرش دستباف ابریشم قم به خاطر طرح و نقش و رنگبندی منحصر به فرد و کیفیت بالایش، همواره از جایگاه ویژهای برخوردار بوده است. فرش رشتی زاده در این بین با شروع فعالیتش از سال 1318 با کوله باری از تجربه و اعتماد در این راه پیش میرود.
استاد علی تاجر رشتی در سال 1302 در شهر کاشان به دنیا آمد. او که در سال 1318 با سرمایه 400 تومان و کولهباری از ایدههای نو از کاشان به قم مهاجرت کرد و با خرید پشم و انجام کار پشم ریسی در منازل و تولید نخ پشمی دست ریس کمکم به عنوان کسی که نخ پشمریس با کیفیت تولید میکند شناخته شد و توانست در مدت کوتاهی یک کارگاه پشم ریسی دایر کند. به مرور زمان و با آشنایی با فرش دستباف، اولین دار قالیاش را در کارگاه پشم ریسی برپا کرد و اولین قالی 2 در 3 خود را با الهام از نقش گلیمهایی که در مساجد دیده بود، بافت. میلش به بافت قالی افزایش یافت و به همین دلیل به دنبال نقاشانی زبده برای طرحهای ذهنیش رفت. مرحوم نصرالله خان نقاش زاده، مرحوم رضا صانعی و مرحوم اسماعیل خان از جمله افرادی بودند که به دعوت آقای رشتی زاده مدتها در منزل او اقامت داشتند و با هم به همفکری و بازسازی طرحها و نقشهای قدیمی ایرانی و فراموش شدۀ ایرانی پرداختند. همین امر موجب شد تا در طول 70 سال، 400 طرح فراموش شدۀ ایرانی بازسازی و احیا شود.
پس از مدتی آقای رشتی زاده از پسرش محمدرضا رشتی زاده که سالهاست در پاریس زندگی میکند میخواهد که برای ادامه مسیر پدر، به ایران باز گردد. بازگشت او و به دست گرفتن مدیریت مجموعه پس از پدر، باعث میشود تا ایدههای جدیدی به مجموعه وارد شود.