موسوی سیرت
نگارخانۀ فرش موسوی که در سال 1339 و با همت استاد سید ابوالحسن موسوی سیرت تاسیس شد، یکی از قدیمیترین و فعالترین مراکز هنری در صنعت فرش ایران است و با نوآوریها و بدعتهای چشم نوازش در زمینۀ طراحی و بافت قالیهای تصویری، یکی از پیشروان این هنر در ایران میباشد. هنر قالی بافی، همواره...
نگارخانۀ فرش موسوی که در سال 1339 و با همت استاد سید ابوالحسن موسوی سیرت تاسیس شد، یکی از قدیمیترین و فعالترین مراکز هنری در صنعت فرش ایران است و با نوآوریها و بدعتهای چشم نوازش در زمینۀ طراحی و بافت قالیهای تصویری، یکی از پیشروان این هنر در ایران میباشد.
هنر قالی بافی، همواره علاوه بر طرحها و نقشهای آن به دلیل پیچیدگیها و ظرائفی که در بافت دارد، یگانه و منحصر به فرد است و تخیل و مهارت بافنده نیز نقش زیادی در ارزشمندی آن ایفا میکنند. از این رو و به دلیل نگاه ویژه و متفاوت بافندگان ایرانی، نمونههای فرش موسوی سیرت در نیم قرن اخیر با استقبال زیادی از سراسر دنیا مواجه شدهاند و نمونههایی از آن در موزهها و جموعههای خصوصی در اروپا و آمریکا و ژاپن موجود میباشند. از نمونههای آن میتوان به آثار بسیار ارزندهای همچون طراحی وبافت 26 تخته تابلو فرش شاهنامه فردوسی (موجود در موزه فرش ایران –تهران) طراحیوبافت 7 تخته پرترهدبیرکلهایسازمانملل متحد (موجود در سازمان ملل متحد- نیویورک) طراحی وبافت تابلو فرش معراج حضرت محمد (ص) (ژاپن) ، طراحی وبافت تابلو فرش درب خانه خدا (عربستان) ، طراحی وبافت تابلو فرش مشاهیر عالم (ژاپن) ، طراحی وبافت تابلو فرش حلقه درویشان (سوئد) ، طراحی وبافت تابلو فرش شام آخر حضرت مسیح (ع) (کلکسیون شخصی) و دهها تابلو فرش نفیس دیگر اشاره کرد.
طراحی و بافت و پرداخت این فرشهای نفیس کار آسانی نیست و بافت بعضی از آنها سالها زمان میبرد. میلیونها گره و رنگ در هم میآمیزند تا حیرت هنردوستان را برانگیزند. این پروسۀ انتخاب رنگ و طرح که تماماً در کارگاه “نگارخانۀ فرش موسوی” انجام میشود، به حدی سخت و دقیق و زمان بر است که تنها عدۀ معدودی توان انجام و صبوری ساخته شدن آن را دارند و همین، ارزش این فرشها را چندین برابر میکند.
ارزشی که باعث شده است تا هفتا، به عنوان مجموعهای که جای بهترینهاست، به همکاری با نگارخانه فرش موسوی بپردازد و فرشهایی از این مجموعه را برای بازدید و خرید عموم در فضایی مختص این کار، قرار دهد.