به نام خدا
برای هنری چون خاتم کاری نمیتوان مبدا مشخصی یافت. هنری به غایت زیبا و سخت که با کنار هم قرار گرفتن مثلثهایی کوچک، شکلهای هندسی پیچیده و زیبایی تولید میشود. شکلهایی که گاهی ساختشان زمان زیادی از هنرمند میگیرد اما خروجی کار به حدی زیبا و دلنواز است و لطیف است که اگر کسی مسیر پر پیچ و خم ساخته شدنش را نداند، به ندرت میتواند حتی میزان سختی و زمان بر بودن آن را حدس بزند.
با شروعانقلاب صنعتی و آغاز عصر استعمار، برخی هنرهای بومی که سخت و زمانبر بودند رو به فراموشی رفتند و باقی ماندن آنها امروز در کنار ما، نتیجۀ تلاش هنرمندانی متعهد است که با سختی و زحمتی خالصانه از نابودی آن هنر جلوگیری کردند. خاتم کاری نیز یکی از این هنرها بود. زحمت خالصانهای که گروهی مانند “نفیس خاتم” که 40 سال از اولین روز تاسیسشان میگذرد، خود را وام دار آن میداند. این شرکت در آن زمان با انتخاب روشن مسیر و اهدافش پا در این عرصه میگذارد.
در طول این مدت کیفیت آثار نفیس خاتم موجب شد که تا کنون دو نشان ملی کیفیت را از سازمان میراث فرهنگی دریافت کنند.اما آنها چشمانداز روشن و بزرگی داشتند. اگرچه حفظ این هنر اولین هدف آنها بود اما معرفی آن به هنر چشم هنردوستی در سراسر جهان، هدف دیگرشان بود. بنابرین با تلاش و پشتکار توانستند 3 نشان جهانی کیفیت را دریافت کنند و از یونسکو مهر اصالت بگیرند.
اکنون گروه نفیس خاتم با تمام قوا در حال ادامۀ مسیر است تا پلههای ترقی را یکی پس از دیگری طی کند و همین تلاشها موجب شده است تا گروه هفتا که جایی برای بهترین هاست، در کنار سایر آثار هنرهای دستی، در زمینۀ خاتم با مجموعۀ نفیس خاتم همکاری داشته باشد.